Een paar feiten: wij maken onze pasta’s van graan, harde tarwe, waarvoor we een nauwkeurige selectie zaaigoed uit Italië hebben geïmporteerd. Het graan wordt in Zonnemaire verbouwd en in Wemeldinge geschoond. Wij slaan het graan op in onze eigen droge opslagruimte in Goes. Daarna gaat het graan naar Brasser in Biggekerke waar het geheel ambachtelijk met een windmolen wordt gemalen. Terug in Goes produceren wij de pasta waarbij wij zo veel als mogelijk gebruik maken van zonne-energie.
Iedere stap van het proces van zaaigoed tot pasta vindt plaats in een straal van ruim 35 kilometer. Dit betekent niet alleen dat ons transport tot een absoluut minimum is beperkt, het maakt het ook erg gemakkelijk voor ons om iedere stap van het proces nauwlettend te volgen: verantwoorde en milieuvriendelijke gewasbescherming, de ideale droogomstandigheden en de exact juiste maalgraad.
Een vergelijking: de fabriekspasta’s van vooraanstaande merken hebben vaak al duizenden kilometers afgelegd nog voor het meel gemalen is. Wij verbouwen en betrekken onze ingrediënten lokaal, waardoor de CO2-foodprint zeer beperkt is.